αναδημοσίευση, 2017-06-11 14:52  
μετάφραση με το Γκουγκλ Τρανζλέιτ

 

 

Τι Γίνεται Με Το Κατάρ, Και Άλλα Ενδιαφέροντα

 

 

 

 

Με λίγα λόγια, ο Τραμπ υποχρέωσε τα αραβικά καθεστώτα
να πληρώσουν για την «προστασία» που τους παρέχουν οι Η.Π.Α..
Το Κατάρ αρνήθηκε να πληρώσει, και άρχισαν να το πιέζουν.
Μετά μπήκε και η Αίγυπτος στον καβγά,
γιατί το Κατάρ υποστήριζε την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων.
Νά σου και η Τουρκία που έχει συμμαχία με το Κατάρ,
να και το Ιράν που έχει, εν μέρη, κοινά συμφέροντα με το Κατάρ.
Και έγινε το όλο πράμμα... μπάχαλο!

 

Ή, όπως είχε πει παλαιότερα ο Σεΐχης Σαγιέ μπιν Σουλτάν:
«Το Αραβικό σώμα είναι σαν την άρρωστη καμήλα.
Άμα προσπαθήσεις να την θεραπεύσεις, θα πεθάνει.»

 

--- --- ---

 

 

Trump Μήπως αυτό και έφυγε ... τότε τα πάντα γύρισε ανάποδα!

 

Αμίν Abo Rashed

 

Μόλις τη δεκαετία του 1980, ένας Μέσης Ανατολής Διπλωματικές ζήτησε ο πρώην επικεφαλής της CIA: Γιατί οι αποστολές νοημοσύνη σας σε όλο τον κόσμο να αποτύχει; Εκείνος απάντησε: Επειδή κανείς δεν ξέρει για αυτά καταφέρουμε!

 

Μόλις λίγες ημέρες μετά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αριστερά Σαουδική Αραβία, μια συντονισμένη επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον του Κατάρ Πρακτορείο Ειδήσεων και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πρέσβη των Εμιράτων στην Ουάσιγκτον Γιουσέφ Αλ-Oteiba, και Μπαχρέιν υπουργός Εξωτερικών Khaled bin Hamad Al Kahlifa πραγματοποιήθηκε. Η επίθεση επικεντρώθηκε στο Κατάρ, όπως και αν το όλο θέμα αντιπροσώπευε έναν πόλεμο σκάνδαλα που στοχεύουν στην αναστολή δεσμούς με αυτό, όπως ακριβώς και τι πραγματικά συνέβη. Ένας άλλος στόχος ήταν να κλείσει όλα τα εναέρια, ναυτικές και χερσαίες διαβάσεις με μποϊκοτάρουν τους γείτονές της. Σαουδική Αραβία έστειλε τον πρίγκιπα του Κατάρ, μέσω του Πρίγκιπα της διαμεσολάβησης του Κουβέιτ, περίπου δέκα ταπεινωτικές συνθήκες να δώσει χάρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ στο πρόσωπο και να επιστρέψει τις σχέσεις με τους συνήθεις όρους τους μεταξύ Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο. Μέχρι τώρα, το Κατάρ έχει απορριφθεί επειδή οι μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν θα διακοπεί για υπάρχει μια τρομερή διεθνή ανάγκη για αυτό. Εκτός αυτού, το Ιράν έχει παράσχει το Κατάρ με τα τρόφιμα έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τη Σαουδική πολιορκία πείνα. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η αποστολή στρατευμάτων στο Κατάρ δηλώνει ότι όλα έχουν γυρίσει ανάποδα μεταξύ των κρατών μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου ...

 

Πολλά έχουν ειπωθεί θεωρώντας ότι ο στόχος της επίσκεψης του Ριάντ Trump έχει εντοπιστεί. Trump είχε ειλικρινά δηλώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, και μετά την άφιξή του στο Λευκό Οίκο, ότι τα Κράτη του Κόλπου, απολαμβάνοντας την προστασία των ΗΠΑ, πρέπει να πληρώσουν χρήματα για αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τιμή θα είναι $ 1,5 τρισεκατομμύρια κατανέμονται ισομερώς μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ. Επιπλέον, η τρισδιάστατη συνόδους κορυφής στο Ριάντ: η Ισλαμική-Αμερικανός, αραβο-Αμερικής και του Κόλπου της Αμερικής, δεν είναι παρά ένα κάλυμμα για τη συμφωνία Trump. Ωστόσο, το Κατάρ, το οποίο περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στο εξωτερικό, αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό του, στο οποίο ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο ξεκίνησε. Σε λιγότερο από 18 ημέρες μετά την επίσκεψη του ατού, το ψέμα της δημιουργίας ενός «Ισλαμικού ΝΑΤΟ», που αποτελείται από 38000 στρατιωτών από το 2018, εξατμίζεται. Σοβαρές εικασίες, μάλλον, άρχισε να αναδύεται λέγοντας ότι η βάση των ΗΠΑ θα μετακινηθεί από το Κατάρ σε μια κατάσταση η οποία είναι πιο εθελοντικά στις εντολές των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, το Κατάρ όνειρο να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 άρχισαν να εξαφανίζονται, όπως η FIFA αμφέβαλε ότι είναι σε θέση να επιτύχει στην διοργάνωση και περιέχει την εκδήλωση μετά το σπάσιμο των δεσμών με τους γείτονές της, πράγμα που σημαίνει εν συντομία ότι υπάρχει σαφής πρόθεση να αποκλείσουν το εμιράτο!

 

Ενώ περιμένει ένα «κόλπο Wikleaks» που θα ασχοληθεί με τα μυστικά της συντονισμένης hacking που θέτουν τη φωτιά μετά την αναχώρηση του ατού, αν η CIA είναι ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή νοημοσύνη έκανε, η πολιτική του Κατάρ κύκλο που περιλαμβάνει την κυβερνώσα οικογένεια καίει με τη Σαουδική φωτιά . Η οικογένεια ψάχνει για ένα μέσο εξόδου για να ξαναγεμίσει το χάσμα με τη Σαουδική Αραβία, αλλά φαίνεται ότι η τελευταία αποφάσισε να πάει για μια πολύ σκληρή μάχη!

 

Το πιο σημαντικό σε αυτό το επικίνδυνο κρίση είναι η τολμηρή οικονομική εκβιασμό των καθεστώτων που θα πωλούν τους ανθρώπους τους για λόγους εξοικονόμησης θρόνο της οικογένειας όπως και η Ουαχάμπι καθεστώς στη Σαουδική Αραβία ΗΠΑ. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται από την παρούσα απόφαση της οικογένειας για τη λειτουργία του όπλα μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν ευχαριστημένος από συμφωνίες ατού με τη Σαουδική Αραβία, και σιγήσει τις ΗΠΑ δικαστικό σώμα και το Κογκρέσο, παρακαλώντας το «λόμπι των όπλων» και τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες με φανταχτερά συμφωνίες τους με την Saudi Aramco. Ωστόσο, υπάρχει μια αμοιβαία προσωπικού ενδιαφέροντος μεταξύ της Σαουδικής θρόνο, η οποία κλονίζει κάτω από το βασιλιά Σαλμάν και ο γιος του, ο αναπληρωτής διάδοχος του θρόνου Mohammad, και Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει αγωγές αμφισβητεί την απόδοσή του, η τελευταία εκ των οποίων ήταν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).

 

Ως εκ τούτου, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι ότι ο λόγος που δεν έκανε καμία από τις 55 μουσουλμανικές χώρες, που φιλοξενείται από το Ριάντ κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής Trump, να σπάσει τους δεσμούς τους με το Κατάρ; Εδώ σημειώνουμε ότι η Emirates και η Αίγυπτος έχουν από καιρό σε αντίθεση με το Κατάρ συνδεδεμένες Μουσουλμανική Αδελφότητα. Μπαχρέιν είναι στην υπηρεσία της Σαουδικής παραγγελιών, και Abd Rabbuh Μανσούρ Χαντί, ο Πρόεδρος της Υεμένης που καταφεύγουν στην Σαουδική Αραβία δεν αντιπροσωπεύει παρά τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι η Σαουδική ηγεσία του μουσουλμανικού κόσμου πέτυχε μόνο στην επιβολή σπάζοντας τους δεσμούς με εξαιρετικά φτωχές χώρες όπως ο Μαυρίκιος και των Κομορών, και οι Μαλδίβες των οποίων τα ξενοδοχεία και θέρετρα έχουν ενοικιαστεί από τον βασιλιά Salman κάποτε ήταν ο διάδοχος του θρόνου το 2014 για $ 30 εκατομμύρια να περάσουν μια εβδομάδα με την ακολουθία του. Πρίγκιπες της Σαουδικής απόφαση της οικογένειας προσπαθούν επίσης να αγοράσετε κοραλλιογενείς υφάλους στις Μαλδίβες για μια συμφωνία που κοστίζει τριπλή της οικονομίας αυτής της φτωχής χώρας της. Η αντιπολίτευση Μαλδίβες, όμως, απέρριψε τη συμφωνία που απειλούν τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Yamin διαμαρτυρίας εναντίον του βασιλιά Salman ο οποίος ήταν πρόθυμος να περάσετε τις διακοπές εκεί τον περασμένο Μάρτιο. Η επίσκεψη έχει ακυρωθεί πράγματι κάτω από μια κυβέρνηση πρόσχημα ότι δεν υπάρχει γρίπης μεταξύ των ανθρώπων και ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμοι για την ασφάλεια των επισκεπτών της!

 

Αντιμετωπίζοντας αυτή τη Σαουδική μίσος που εκπροσωπούνται στην κατάχρηση των Qataris και την αναφερόμενη κατάσχεση των περιουσιών τους στη Σαουδική Αραβία, γραβάτες έχουν σπάσει τελείως μεταξύ των δύο λαών. Η ανταλλαγή φλογερό επίσημες δηλώσεις των δύο χωρών δείχνει ότι το ΣΣΚ μετατραπεί σε ένα ανασφαλές σώμα. Το συμβούλιο αυτό, που ιδρύθηκε στα Εμιράτα το 1981, δεν πέτυχε κανένα από την ενοποίηση της, πολιτικούς και οικονομικούς στόχους. Αυτό μας κάνει να θυμηθούμε τα λόγια του Sheikh Zayed bin Sultan ο οποίος είχε ζητήσει στο τέλος του συνεδρίου σύσταση για τη λύση για την αποσυναρμολόγηση αραβικό σώμα, όπως λέει: «Το αραβικό σώμα είναι σαν τον άρρωστο καμήλα? όταν την αντιμετωπίσουμε θα πεθάνει.»Ως εκ τούτου, μπορούμε να διεκδικήσει τώρα που Trump ήταν πολύ καλός στο άρμεγμα της αγελάδας Σαουδικής Αραβίας και την έξοδο από την μήτρα καμήλα ...

 

 

πηγή άρθρου:
http://english.almanar.com.lb/283384
πηγή φωτογραφίας:
https://yandex.com/maps/

 

δες επίσης...
Κατάρ

 

 

   

σχόλιο 
όνομα συντάκτη 
εισαγωγή κώδικα 305